Riistapaja

Riistapajan yrittäjänä toimivat Ville ja Saara Kalluinen. Metsästys on aina kuulunut perheen harrastuksiin. Riistapaja sijaitsee maatilamme yhteydessä.

Olimme jo pitkään miettineet kunnollisten riistankäsittelytilojen tekemistä. Vuoden 2018 jahtikaudella heräsi ajatus riistantarkastuslaitoksesta. Riistakantojen kasvaessa metsästäjillä on ilmennyt tarve saada toimitettua ja jalostettua riistalihaa monipuolisemmin.  Tarkastetulle riistalle on jalostus- ja käyttömahdollisuuksia enemmän.

Vakkas-Suomen uutinen: Mynämäkeen perustettiin riistantarkastuslaitos
Uutinen Maaseudun Tulevaisuus 23.10.2019

Turun Sanomat 23.11.2019

 

Haloomaaseutu: Mynämäen Riistapaja helpottaa peurakannan harventamista

Linkki juttuun tästä...

Linkki englanninkieliseen juttuun tästä...

 

Metsästäjälle


Metsästäjät ja metsästysseurat voivat tuoda meille saaliinsa eläinlääkärin tarkastusta varten. Tarkastuksesta veloitetaan ruhokohtainen maksu lajeittain. Tarkastuksessa ruho leimataan ja metsästäjä saa tarkastuksesta kirjallisen päätöksen.

Metsästäjät ja metsästysseurat voivat myös myydä meille saaliinsa. Maksamme ruhoista lajeittain tarkastettujen ruhokilojen mukaan.

Ruhot toimitetaan meille aina ennalta sovitusti ja mahdollisimman nopeasti kaadon jälkeen. Metsästäjän ei tule käsitellä saalista ennen meille tuomista, suolistuksen voi tehdä, mutta myös perna täytyy toimittaa tarkastukseen.

 

Reseptejä

Täältä voit tutkailla ideoita maittaviin riistaresepteihin. Mm. Riimipeura reseptimme voitti Haloo Maaseudun joulureseptikilpailun.

Riimipeuraa Riistapajan tapaan tästä...

Ylikypsää peuraa Riistapajan tapaan tästä...

Sisäpaistireseptit tästä...